lørdag 12. juni 2010

Akeleie (Aquilegia vulgaris)

Akleie MÅ jeg ha i hagen, de er så nøysomme og enkle. Jeg syns de har et vakkert bladverk som holder ugresset unna rosene.Jeg bruker de rundt rosene disse også akkurat som Storknebbene.
Akelier er en gammel sort som passer inn i både gamle og moderne hager. jeg syns det er fargen og fasongene som avgjør dette.
Jeg har noen lekre mørkelilla som jeg går og venter på, de er lekre de mot de hvite rosene....MYE å glede seg til kjenner jeg
Nå regner det MYE ute,det er godt! Hører nesten at hagen humrer og ler ,når den super i seg alt det deilige vannet som kommer ned.

Hærlig hvit lubben og god.Den "rydder" opp og roer ned fargen på noen av de mørkerøde rosene mine.Nydelig sart rosa farge,veldig romantisk planteDenne er blå og hvit,det må være en gammel sort for den vokser er å se rundt i de fleste eldre hagene heromkringDet ser ut til at den misliker å få vann i luggen,den står og henger litt med nebbetDobbel hvit ,vet desverre ikke hva denne heter.Så om noen kjenner den igjen så blir jeg glad for detDen står og titter litt ned i bakken..

8 kommentarer:

 1. Nydelige bilder av akeleier!
  Jeg har en del sorter i hagen, men navn har jeg ikke peiling på:) De får vokse litt over alt hos meg for jeg syns de er så vakre:)Takk for tipset om å plante de under rosene, det skal jeg prøve:)
  Ha en fin lørdagskveld, klem Hanne

  SvarSlett
 2. Synest akeleier er noe av mest spennende i hagen. De dukker opp på de utroligste steder, og uvisst i hvilken farge. Dine hvite og svakt rosa er helt nydelige. Her er det bare de blå som blomstrer enda. Ha ei fortsatt god helg.

  SvarSlett
 3. Åh jaaa!! Elsker akeleier. De er jo bare så herlige, og så blomstrer de på perfekt tid, når det ellers er litt lite blomstring sånn før rosene begynner.
  Herlige bilder.

  SvarSlett
 4. Jeg beundrer deg med grønne fingre!! Eia det var meg!
  Kanskje det blomstrer litt rundt meg etterhvert, nå som ting går rette veien.....Og kjæresten min, ja.....det er min bestekamerat fra ungdommen, vi har vært venner i 23 år...
  :D!!!
  Ha en fin lørdag!
  klem, M

  SvarSlett
 5. Mange nydelige blomster du viser for tiden:)

  SvarSlett
 6. Hver gang jeg titter inn her føles det som om jeg ser på min egen ønskeliste. (Iris, storkenebb, akeleier- hva blir det neste?)Så mye fint- og så fine bilder du tar!
  Ønsker deg en fin uke og vil takke for titten- det gjorde godt å hvile øynene på desse bildene...

  SvarSlett
 7. bedårende blomsterbilder mens jeg venter på bilder av putene du har sydd.:-))

  SvarSlett
 8. Nyyyyyydelig!!! Å for noen skjønne bilder av de søte akeleiene som jeg er så glad i. De popper opp både her og der og liksom svever over de andre blomstene. Jeg lurer på om A. Barlowsortene selvsår seg like flittig og om de opptrer i samme form som morplanten :) Det gjenstår å se :)

  SvarSlett

Populære innlegg