søndag 4. oktober 2009
Sukkersøte skoleboller
Jeg har en oppskrift som ALLTID blir vellykket.
Bollene blir så luftige,og er gode på smak.
Ca 40-50 boller
1/2 vann (varmt)
1/2 lite melk (kald)
250 gr smør rom temp (gjerne meierismør)
250 gr sukker
2 egg
50 gr tørr gjær eller 100 gr fersk gjær
3 ts kardemomme
ca 2 kg hv.mel
Start med å blande melk og vann , ha i margarin,sukker,egg,gjær(jeg har dette oppi kjøkkenmaskinen min i denne rekkefølgen)
Kjør dette sammen til det er blandet
Så tar jeg noe av melet i en bolle -oppi dette blander jeg tørr gjæren og kardemommen.så opp i rørebollen med det
Deretter så har jeg i melet litt etter litt,til det er igjen ca 100 gr.
La maskinen gå i ca 5 min, har du ikke maskin så får du brette opp ,og elte til du blir varm i kinna.(3 sanger på radien er ca passe tid)
Litt mel på benken , hell ut deigen og elt den sammen.
La den hvile i ca 20 min under et kjøkken hånkle
Så er tiden kommet til å lage til bollene.
Jeg pleier å dele deigen i 2,og lage halvparten skoleboller og halvpaten kanelsnurer,eller vanlige boller med rosiner/sjokolade ol
Så setter du de til heving et lunt sted til de har vokst til dobbel str
Ovnen skal forvarmes til ca 240 grader , skru ned ovnen til 225 grader når du setter inn bakeverket. Kast gjerne inn litt varmt vann i bunnen av stekeovnen, dette gjør susen.Jeg bruker over og undervarme , syns det er best.
Stekes ca 10 min,midt i ovnen .De er ferdige når de er lys gylne under
Godt!!!
Så
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Populære innlegg
-
Søtere enn sukker.. Rosa sukker med ekte vanilje. Posen veier ca 100 gr.Selger de for kr 30.- +porto Her er en annen variant i en vakker...
-
Nå er det sommer og sol i hagen *smiler* Så da fikk jeg lyst til å gi bort en søt sukkerskål og fløtemugge fra pip til årets jordbær. Jeg ...
-
(N)josimo Alexsander Bamsemums NFO n 09. født 26 sep.2010 Mor :S*Aristo Limaz Zinnini Zun Far : SW 10/09 EC (N) Vanitys Dumle, JW, d 0924 Er...
-
Likte det med en gang jeg tok i det,det er så godt å holde og ta i.Det har en historie og det er håndlaget. Gleder meg til å ta det i bruk i...
-
Jeg strikker og jeg strikker.... Har denne ferdig om noen ønsker den til nissestreker :-) Denne passer til barn ca 3-5 år og koster 200,- ...
-
Blåklokker er bare noe av det vakreste,søteste og sommerlige jeg vet om <3 Så når disse dukket opp rundt tørkestativet, så la jeg meg...
-
Dette er en bunndekker som jeg setter stor pris på å ha i hagen. Den sprer seg noe,men ikke værre enn at man bare kan fjerne planten om den...
-
For meg er høsten en tung og vanskelig tid. Jeg føler at jeg ramler sammen,slik naturen gjør rundt meg. Denne tomaten som jeg fant i hagen...
-
Som et troll i eske dukker jeg opp igjen. Nå har jeg fått lysten til å ta bilder og lage smykker igjen. Jeg er inne og titter på bloggene...
-
Har strikket opp noen robuste pannebånd i garnet Eskimo,som er 100 % ull. Disse selger jeg for kr 100 inkl porto Her sitter den på en mod...
Jøsses de så jo utrolig gode ut!! Forresten ser jeg du har så flott hjemmeside til kattene dine. Vil du ha en link til den på www.katteblogger.blogspot.com ?
SvarSlettMmm...
SvarSlettFriste!
Forresten kan jeg fortelle deg at de måtte gi 200 000 for det gamle hotellet (nabeoene våre)
Sinnsykt!!!
men de fkk det fordi de skal pusse det opp til det orginale, og ikke leie det ut el.
oh....dette så godt ut!!! Har også en god oppskrift - men det er jo så artig å prøve nye, så denne skal jeg prøve!!! Så lekkert du hadde dekorert dem også - tror dette kan bli en hit i min datters bursdag!!!
SvarSlettHilsen Lunalu
Åh vad du är duktig. Ha en fortsatt fin dag.
SvarSlettKram Agneta
Nystekte boller!!Kan du tenke deg noe så godt;)
SvarSlettVirkelig koselig blogg du har, med masse nydelige bilder av både blomster og dyr!!
Ha en fortsatt god dag !
Smaskens!! Og det ser virkelig søte ut. Hos meg blir det bestandig "kanelbullar" så kanskje jeg skulle prøve din oppskrift som omveksling :)
SvarSlettDe falt i smak , nå er de borte vekk i mette mager : -)
SvarSlett