lørdag 15. mai 2010

Deilig omringet...heter den rosa hvitveisen noe annet?

Så langt øye kan se er det hvitveis....Det er så nydelig når hele skogbunnen tar på seg vakre hvite festsko. Og lukten -den er så sunn og grønn,hele meg blir fyllt av vår.
I området jeg var og tok bilder så var det store klynger med virkelig rosa blomster,heter de også hvitveis eller har de et annet botanisk navn når den har denne fargen? Noen som vet?

Håper våren har funnet dere også20 kommentarer:

 1. Sukk..de nærbildene dine altså! Hvitveis kan bli rosa når de nærmer seg slutten av blomstringen, en enkelte ganger får også yngre blomster et rosa slør. Det er så nydelig med dette fargespillet på de store teppene hvitveis synes jeg. En aldeles skjønn blomst!

  SvarSlett
 2. Det var det jeg fant så merkelig, knopper som ikke hadde kommet i blomst var nydelig "røslyng" farget......skal se on jeg får tatt bilde av de også.

  Så kos at du liker bildene mine, tenk bare om jeg hadde hatt makro linse,da skulle jeg klart å fange motivet ennå skarpere

  SvarSlett
 3. Helt nydelige bilder du har tatt!! Jeg bladde litt nedover i bloggen din også, og du har virkelig mange flotte bilder her altså!! Jeg vet ikke noe om de rosa hvitveisene, men synes også de er veldig pene. Fant en klynge med mørk "røsslyng" fargede hvitveis i går da vi gikk tur. Tror aldri jeg har sett så mørk farge på dem før.
  Kanskje man kan google rosa hvitveis og se om man får svaret på gåten??

  SvarSlett
 4. Den heter Anemone nemorosa og det vist vanlig i mange forskjellige rosa toner. Skal få "fanget" de virkelig mørk rosa på bildene, de var vikelig flotte i fargen

  SvarSlett
 5. Tror det har noe med jorden gjøre. Jeg husker da vi var små, sa vi at det var mye jern i jorda.. ikke vet jeg hvor vi fikk det i fra.

  SvarSlett
 6. Du så flotte bilder.
  Vakker hvitveis. nydelig med den dype fargen.
  Har sett det rundt her og. Tro om fargen kan ha noe med jorden å gjøre?
  Ha en riktig fin helg
  Klem

  SvarSlett
 7. Dette er vell den vakreste tiden vell.
  Når du går i skogen så er det bare den lille stien som lager mønster i all hvitveisen.... NYDELIGT!!!

  SvarSlett
 8. Det er nok noe med jordsmonnet ja....disse vokser rundt ei myr,så TurboLotte det kan jok være jern som lager den røde fargen.

  SvarSlett
 9. Härligt underbara bilder.. Det är så här som nya namnsorter kommer till plantskolorna. Någon ser som du gjorde en fin rosa Vitsippa och gräver upp den och förökar och sen så kan vi köpa den på Plantskolan. Gå och gräv upp några rötter och sätt i din trädgård, snart har du ett hav av rosa Vitsippor.. =) ha det gott Moa

  SvarSlett
 10. Kjempe flotte blomster og flotte bilder du tar:) Ja macro hadde vært tingen,det ønsker jeg meg også,men vet ikke hva jeg skal velge. Folk anbefaler så forskjellig.
  Ønsker deg en flott 17 mai feiring!!
  Klemmer fra Mona

  SvarSlett
 11. Fine bilder. Skal ikke gi deg noen "lærdom" på dette området. Hadde lyst til å foreslå rosaveis, men det virket for dumt. :) Det med jordsmonnet hørtes ganske så klokt ut og naturlig, annet kan jeg ikke si om dette.

  Du må ha en riktig flott 17. mai med flagget til topps og sola fra alle kanter. Også innefra det indre og ut i det fri.

  SvarSlett
 12. Hei du og tusen takk for hyggelig kommentar inne hos meg. Martinus er nok en liten luring han skjønner du og klarer å smelte de fleste hjerter.
  I dag det skikkelig tropisk her på Lillehammer. Det har nok regnet i natt og nå er det skikkelig varmt og fuktig ute, herlig for da regner jeg med at hagen endelig begynner å vise seg fra sitt beste om litt.
  Du, så herlig heading du har her, er det bilde av huset deres? Virkelig flott altså, me like!
  Ønsker dere en riktig god søndag og ikke minst en deilig 17. maidag...........HIPP-HIPP HURRAAAAAA!

  SvarSlett
 13. FOR nopen bilder!!
  Du er helt strålende god på dette her altså!!- og så vakre de rosa hvitveisene er!! Helt enig i den vårlige friske og herlige duften - det lukter liv :))
  Bildene i de andre innleggene er like vakre! Og kjære snille deg for en vakker header!!! Når jeg kom inn på bloggen din sa jeg bare hååå!!!! Makan så flott!! DU sprer om deg med skjønnhet Josimo - strålende skjønnhet!!
  Tusen Takk!!
  Ønsker deg en herlig søndag og 17. mai!!
  Klem Lokki

  SvarSlett
 14. Lekkre var de.:-) tror det er vanlig at noen kan bli rosa, men at det er hvitveis.:-) eller rosaveis.:-) jeg har bare funnet hvite.:-)

  SvarSlett
 15. Hei igjen!!
  Etter en liten peptalk med min mann så sier han at: I naturen er blomsten vanligvis hvite,men de kan faktisk være rosa, lilla,blå og gule:)Det finnes 70 sorter av Anemone Nemorosa!! Innenfor hver art er det også flere arter igjen,så det er en stor slekt.
  Alba Plena er feks. dobbel hvit
  Allenii er lavendelblå blomst
  Bowlers Purple er lilla blomst
  Vanligvis har en normal hvitveis 5-6 kronblader, men 7-11 er også vanlig,eller fler. Det kan også variere med fasong og på støvbærerene. Noen har til og med grønne prikker:)
  Som sagt er det store forskjeller,men flotte er de. Nå skal jeg også ut å gå på hvitveis safari
  Klem mona

  SvarSlett
 16. Så lekkert!! NYDELIG!! rosa hvitveis har jeg ikke sett før, jammen var de utrolig skjønne..! Også du som er så fantastisk flink til å ta bilder også da, dette var helt utrolig vakkert!!

  Ønsker deg en herlig 17.mai i morgen!

  SvarSlett
 17. Jag beundrar dina foton och var helt säker på at du hade en macro. Otroligt vad du får till utan, med en sån linse, vad hade det då blivit? Flotta vitsippor i en spännande vas, vad är det du har satt utanpå, en klippt pappmanchett eller?

  SvarSlett
 18. Mia, det er en liten sommerlig vase,med skjell som er festet på med fiskesnøre...

  tusen takk alle sammen for nyttig info,må nok ut i skiogen og se nærmere etter om det dukker opp flere varianter.....

  SvarSlett
 19. Nydelige bilder, som vanlig! Du må nok få deg en macro-linsem, så du virkelig kan slå deg løs =)
  De rosa hvitveisene var nydelige! Jeg har også sett dem i rosa! En av naturens overraskelser! Ha en fin 17. mai!

  SvarSlett
 20. Så flotte bilder! Nydelig!
  Den heter vel hvitveis den også ,tror jeg, men tar farge av jordsmonnet har jeg hørt! Blåveisen er også i røde eksemplarer!! God 17.mai!Klem!

  SvarSlett

Populære innlegg