lørdag 27. mars 2010

Mølen- et av mine favorittsteder

Her finner man Norges største rullestein strand,gravplasser fra vikingtiden,spesielle plantesorter ,og et unikt fugleliv.Men det som bergtar meg de gangene jeg har vært der,er lyden når man sitter ved vannkanten,og hører de mange trillrunde stenene som triller i bølgene...det er en helt spesiell stemning ved stedet.
Min gode venn I-J,som har Fotoboksen har skerevet et godt NIBinnlegg fra forrige gang vi var på besøk :http://fotoboksen.vgb.no/2007/06/12/nib-molen-vestfold/


Se så vakre og glatte...
Dette er et paradis for en steinelsker som meg,men det er IKKE lov å ta med seg stein hjem. Dette er et fredet sted ,så alt skal forbli på sin plass


Snodig å tenke på at i denne steinhaugen ligger det en Konge stor begravet.Mener at jeg leste at det var ca 230 gravplasser på stedet


Her viser de steinarter som ligger på standen ,flere av steiene er 1150 mill år gamle lava ateien...fasinerende.


14 kommentarer:

 1. Herlige bilder!! ...det er noe fascinerende og fortryllende med lysen av vann, spesielt når det slår mot steiner. Jeg er så glad i lyden av vann at jeg har laget en liten damm i hagen vår, med en liten vannsprut. Og har små fontener både her og der ellers i hagen... :o)

  Utrolig lekkert servise du har fått deg! NYDELIG! (burde tatt på meg siklesmekka til Lukas kjenner jeg. hihi)

  Riktig god helg!

  SvarSlett
 2. ...og støping av sement er kjempemoro, det er absolutt verdt å prøve seg på! Jeg titter etter former overalt jeg kommer nå.. hihi. Kos deg!

  SvarSlett
 3. Hei!Åååå,der skulle jeg blitt med....
  Er stein gal,elsker bølgeskvult,stein,hav og himmel,herlig.
  Ha en fin påske!Klem Linda :))

  SvarSlett
 4. Nydelige bilder! Når stein får vann på seg kommer det frem de varkeste mønstre og farvesjatteringer. Så levende de blir der sjøen har skylt over steinene i forhold til dem lenger opp, sukk - det er så vakkert! Her kunne jeg sittet på en stein i evigheter og bare vært tilstede, hørt lyden av bølggsskulp mot steinene, kjent lukten av saltvann og betraktet alle de fasinerende bildene lyset skaper i bølgene.

  Dette er virkelig et pardis for en steinelsker. Den som kunne boltret seg og plukket med seg noen av disse steinene hjem!

  Jeg har vært der en gang for mange, mange år siden, jeg var med mine foreldrene i begynnelsen av tenårene og syntes det bare var kjeeedelig... Så lite man visste da man var ung!

  SvarSlett
 5. Nydelig bilder.
  Jeg gleder meg sykt til jeg får denne miniscteren minicrosseren min , så jeg får ta litt andre bilder . Nå er jeg lovet den rett etter påske.
  Ha en herlig søndag
  Klem

  SvarSlett
 6. Stedet er så absolutt et sted man bør besøke om man er i nærheten,man kjenner på kroppen at dette stedet er spesielt både for sjel og kropp

  SvarSlett
 7. Så flott strand! En blir nesten andektig på en måte! Ingenting er mer beroligende enn å gå langs stranden, og bare lytte til havet, kjenne sjøluften og kikke på alt det en kan finne på en stranden! Barna elsker å leke med skjell og lage "barnehage" til småkrabbene! Og snart er det sommer......Og båttur! Deilig!
  Takk for titten, og God påske videre, Josimo!

  SvarSlett
 8. Wow! For ett sted! Skjønner steinene er fredet, ellers hadde de blitt tatt med.
  Og for en skjønn skogskatt du har:) Og fin fin blogg!

  :))

  SvarSlett
 9. JEG ER JO HELT STEINGAL....OG HADDE NOK HATT STORE PROBLEMER MED Å IKKE "LÅNE" MED MEG STEIN HJEM.....ET FANTASTISK STED!!!!

  HA EN DEILLIG SØNDAG VIDERE =)

  SvarSlett
 10. Så flott. Skjønner godt at stedet er fredet for ellers hadde det nok ikke vært en stein igjen.
  Flotte bilder.

  Ha en riktig god påske.

  SvarSlett
 11. For et flott sted. Mange nydelige bilder :)

  Ønsker deg en fin påske :) Hilsen Margrethe

  SvarSlett
 12. Mølen er en perle for kropp og sjel, og en fryd for øyet, flotte bilder derfra du viser oss. Lite kan måle seg med opplevelsen å sette seg ned å høre steinene rulle frem og tilbake, en mektig lydopplevelse.

  God påske!

  SvarSlett
 13. Heisann!

  Har problemer med nettet i dag - er mange blogger jeg ikke får opp bilder på .. kommer sterkere tilbake etter påske.

  Håper du og dine får ei super påske - stor klem fra meg :o)

  SvarSlett
 14. Fantastiske billeder du har taget ved havet....kan næsten hører stenene rulle mod hinanden i dønningen :0)

  Dorthe

  SvarSlett

Populære innlegg